«

»

Jan 27

Projekt Modri svet

Medtem, ko so nekateri izkoristili prvi mesec v novem letu za počitek od napornega decembra, smo bili v knjižnici že zelo delavni. Začel se je projekt Modri svet. Projekt je namenjen ozaveščanju otrok o škodljivih posledicah nenadzorovanega poseganja človeka v naravo. Sodelujočim učencem smo prebrali zgodbe iz zbirke Modri planet. Vse govorijo o živalih, ki so jih onesnaževanje in poseganje v njihov življenjski prostor tako prizadele, da so ogrožene. Nadaljevali smo s pogovorom in prosili učence naj tudi sami storijo kaj s čimer bi pomagali tem živalim. Nastali so zares krasni izdelki. V njih se zrcali ljubezen do živali.
Učenci prvega razreda so v okviru nadarjenih učencev sestavili svoje lastne zgodbe o ogroženih živalih. Pri tem jih je pomagala in jih usmerjala učiteljica Tjaša Glamočak.
Učenci četrtega razreda podružnične šole Zagradec so pod mentorstvom učiteljice Slavke Nahtigal  tudi napisali nekaj krasnih zgodb o prijateljstvu med ljudmi in živalmi.


Učiteljica Uršula Zakrajšek je poskrbela, da so učenci v oddelku podaljšanega bivanja naredili več plakatov, ki prikazujejo ogrožene živali po svetu. Prav tako so naredili veliko zelo lepih ilustracij. Nekaj deklic se potrudilo in napisalo celo pesem na to temo. Vse izdelke smo razstavili na vidna mesta,  kjer  si jih bodo lahko  ogledali tudi ostali učenci in se iz tega tudi kaj naučili.
Učence, ki so napisali svoje zgodbe smo nagradili s knjigami, ki nam jih je podarilo podjetje Eltec Petrol.
Laura Golob