Poučne oddaje in videoposnetki

Na spletu si lahko ogledate poučne oddaje, ki vam bodo olajšale in poglobile razumevanje snovi ali pa vam bodo vzbudile zanimanje in radovednost.

Astra.si

Spletna stran, namenjena vsem dijakom in študentom, pa tudi drugim iskalcem znanja, ki bi radi osvežili, poglobili ali pa usvojili novo matematično znanje.

 

 

RTV arhiv

RTV v arhivu ponuja brezplačen ogled preteklih zanimivih oddaj, ki so nastale v produkciji nacionalne RTV hiše. Za vas so najbolj zanimive oddaje, ki jih pripravlja Izobraževalni program. Za ogled vseh oddaj se je potrebno registrirati. Na vrhu strani so različni filtri, ki vam pomagajo najti oddaje, ki vas zanimajo. Pri filtru Vse zvrsti lahko npr. izberete samo možnost otroške ali mladinske oddaje.

Otroški program:

Čebelice

Oddaja Lahko noč, otroci

Radijske igre za otroke

Lahkonočnice

Mladinski program:

Infodrom

Infodrom je informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek gledalcem predstavijo najpomembnejše dogodke, zanimive vrstnike in pojasnijo neznane pojme iz sveta politike, družbe, narave in tehnologije.

Izodrom

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in smo doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa

Male sive celice

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, v poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Na kratko

V oddaji na multidisciplinaren način razložijo pojme s področja humanistike in družboslovja.

Frekvenca X

Oddaja o znanosti za vse starosti.

(Skupno 1.045 obiskov, današnjih obiskov 1)