Categories
Novice

2. APRIL 2015: MEDNARODNI DAN OTROŠKE KNJIGE

V šolski knjižnici bomo v mesecu aprilu že tradicionalno posvetili naše aktivnosti knjigi!  Na praznovanje smo se ogrevali že v marcu, ko smo v sodelovanju s splošno knjižnico v Ivančni Gorici gostili njihov bralni klub “Kranjska čebelica” in se skupaj z našimi učenci pridružili projektu Medgeneracijsko branje. OLYMPUS DIGITAL CAMERAUčenci in članice bralnega kluba so brali knjigo Janje Vidmar:Pink Razvil se je zanimiv pogovor o knjigi. Naše učenke so povedale, da knjige niso povsem razumele, starejše bralke, ki so čase povojne Jugoslavije tudi same doživele, pa so na knjigo gledale z nostalgijo in so mladim z zanimivimi zgodbami osvetlile dogajanje v knjigi. Odzivi naših učenk so bili odlični, saj so izrazile željo, da bi tovrsten bralni klub ponovile. Učenka Lana Benčan pa je za lokalni časopis Mlado Klasje pripravila tudi prispevek KRANJSKE CBELICE…...

V aprilu bomo tako s kulturnimi aktivnostmi le še nadaljevali. Izvedli bomo:

1. Ure posvečene mladinskemu pisatelju Slavku Preglu in njegovem delu Odprava zelenega zmaja (pogovori, ogledi njegovih filmskih del, razstava njegovih del …)

2. Ure KIZ za učence od 1. do 5. razreda bodo posvečene Hansu C. Andersenu in njegovim delom.

3. Ure KIZ za učence od 6. do 9. razreda na temo MEGA KVIZA.

4. “Ugankarski natečaj” – od 1. do 23. aprila 2015 bomo sestavljali čim bolj domiselne uganke na temo pravljičarja Andersen in njegovih del. Najboljše bomo objavili na spletnih straneh šolske knjižnice in nagradili.

Za ogrevanje navajamo uganko, ki sta si jo izmislila David in Dominik iz 7. razreda PŠ Višnja Gora:

“Vsi so gledali, a le eden je opazil!”

Pravilne rešitve lahko oddate v šolsko knjižnico, kjer bomo 23. 4. 2015 izžrebali in nagradili enega reševalca.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)