Categories
Novice

Znani nagrajenci natečaja najboljša uganka na temo pravljic H. C. Andersena

V šolski knjižnici smo od 2. aprila 2015 do 23. aprila 2015 praznovali mednarodni dan otroških knjig in mednarodni dan knjig. Izvedli smo vrsto ur KIZ , ki so bile posvečene pravljičarju H. C. Andersenu. Učenci 1. in 2. razreda so ustvarjali likovne podobe po motivih Andersenovih pravljic, učenci od 3. do 5. razreda pa so se preizkusili v pisanju ugank. V sklopu praznovanja smo tako izvedli natečaj, kjer smo iskali najboljšo uganko. Komisija v sestavi knjižničarjev Kristijana Rešetiča, Branke Lah in slavistke Nataše Rebec Lukšič je izbrala kar tri uganke, ki so izstopale s svojo duhovitostjo, literarno vrednostjo in izvirnostjo. Nagrajenci so prejeli knjižno nagrado Velika čuda sveta. Izbor najboljših ugank in nekaj likovnih upodobitev je objavljen v priložnostnem glasilu šolske knjižnice Andersenove uganke, ki ga v elektronski obliki najdete na spletnih straneh šolske knjižnice.

Nagrajenci:

Le za oblačila mi je mar, zanje porabim ves denar, ker nisem kot vsak drug kralj. Dokler nagega me ni videl vsak, nisem mislil, da sem bedak. (Cesarjeva nova oblačila) Ajla Ajkić, 5. razred PŠ Višnja Gora.

AjlaAjkic (Small)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz jajca je prišel drugačen, a na koncu je bil zelo privlačen. (Grdi raček) Lana Plevnik, Zara Vencelj, Larisa Zafran, 5. b razred MŠ

ucenke5bMS (Small)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jogijev vse polno je, a mene špika še in še. (Princeska na zrnu graha) Ajda Grabrijan in Karolina Bregar, 4. razred PŠ Krka

krka_pomanjsano

Izbor ugank z likovnimi deli pa smo objavili tudi v elektronskem časopisu Andersenove uganke, ki je objavljen na spletnih straneh šole. Vabljeni k ogledu.

 

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)