Categories
Novice

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2020 NA OŠ STIČNA

Med 8. septembrom, mednarodnim dnevom pismenosti, in 11. oktobrom 2020 se bomo na naši šoli tudi letos pridružili Nacionalnemu mesecu skupnega branja. V tem projektu sodelujemo že tretje leto, tako da bomo ob angažiranosti vseh strokovnih delavcev in učencev še bolj pozorni na pomen branja.

Učitelji bodo pri pouku v tem mesecu organizirali pouk tako, da bodo zavestno namenili določen čas skupnemu branju (5 do 10 minut) in se ob različnih priložnostih z učenci pogovarjali o pomenu branja.

V prejšnjih letih smo v tem času organizirali tudi branje starejših učencev v OPB. Ta branja so učenci zelo dobro sprejeli in so z njimi nadaljevali tudi po izteku projekta. Čeprav tega zaradi epidemioloških razmer po modelu B ne moremo izvesti na isti način kot prejšnji leti, lahko poskušamo s pomočjo tehnologije (npr. preko Teams konference) izvesti tudi to dejavnost. Vabimo vse učitelje slaviste in razrednike višjih razredov ter učitelje OPB, ki ste zainteresirani za sodelovanje, da se javite šolskim knjižničarjem.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)