Categories
Novice

Mesec šolskih knjižnic 2020

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship http://www.iasl-online.org/ ) tudi letos vabi k praznovanju in promociji šolskih knjižnic.

V slovenskem prostoru projekt že tradicionalno koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.

Letošnje geslo je “Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja”.

S praznovanjem želimo slovensko javnost opozoriti na delo šolskih knjižnic in izpostaviti njihov pomen pri pridobivanju in povezovanju znanja, omogočanju empatije, razvijanju domišljije, treningu socialnih veščin otrok, učencev in dijakov ter vzpostavitvi pozitivnega odnosa do knjižnic in branja.

Na OŠ Stična bomo skupaj razmišljali, kako lahko branje pozitivno vpliva na naše dobro počutje, s tem pa tudi na naše zdravje. Iskali bomo najbolj smešne knjige in na podlagi predlogov učencev naredili seznam najbolj smešnih knjig. Organizirali bomo nagradni literarno-likovni natečaj za najbolj smešno zgodbo, skype konference z vrstniki po svetu, literarno čajanko za učitelje in polepšali šolske knjižnice.

Več informacij, kako lahko učenci sodelujete v teh aktivnostih, si lahko ogledate v spodnji predstavitvi:

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)